Houtrotherstel: De basis van mooi schilderwerk​
Houtrot is vijand nummer 1 van bestaand houtwerk. Een vijand die u buiten de deur moet houden, want hij verdwijnt niet vanzelf. Gelukkig valt met houtrotherstel een hoop ellende te voorkomen. Wij van Lammers & Lammers weten precies wat de beste aanpak is, zonder meteen al het houtwerk te moeten vervangen.
Previous slide
Next slide

Houtrot is hardnekkiger dan u denkt

Houtrot gebeurt sluipend en soms zelfs onzichtbaar onder verflagen door. Of in verborgen hoekjes, onder een afdeklat bijvoorbeeld. De oorzaak is meestal een combinatie van slechte ventilatie en verouderd of te zuinig aangebracht schilderwerk. Wegschrappen, plamuren en overschilderen is zinloos. Als houtrot niet volledig wordt verwijderd, vreet het stilletjes verder door uw hout.

Inspectie van het houtwerk

Voor elke schilderklus inspecteren we uw houtwerk op eventuele houtrot. Inmiddels weten wij heel goed waar houtrot op de loer is. Als wij aangetaste plekken vinden, beoordelen wij hoe wij dit gaan behandelen. Waar het kan, pakken wij dit zelf aan. En pas als houtrotreparatie echt niet meer mogelijk is, verwijzen wij u naar een timmerman of aannemer.

Houtrotherstel met 2-componenten epoxy

Eerst verwijderen wij het aangetaste hout volledig, waarbij de structuur van het gezonde hout intact blijft. Daarna reconstrueren wij het kozijn, de dorpel, deur etc. met 2-componenten epoxy. Dit materiaal hecht uitstekend aan hout en herstelt de waterdichtheid van het houtwerk. Daarmee is het meteen een duurzame basis voor langdurig mooi schilderwerk van Lammers & Lammers.

Alleen hoogwaardige producten

Uit ervaring weten we hoe belangrijk het is om met de allerbeste producten te werken. Daarom gebruiken wij houtreparatie producten van Repair Care. Alleen dan ziet uw houtwerk er straks weer strak en als nieuw uit.

Wilt u eerlijk advies over de staat van uw houtwerk en over houtrotreparaties? Maak een afspraak en Lammers & Lammers komt graag bij u langs voor een nauwkeurige inventarisatie: 06-22005147.